Que comer
Valoración: 5

AQUI RECÓLLESE A GASTRONOMÍA TÍPICA DE CADA MUNICIPIO

Agolada: Carne de tenreira loura galega á brasa, cocido no inverno, caza.

Arbo: Lamprea de xaneiro a maio. Todo o ano cabrito, tenreira e lamprea rechea ou seca.

Baiona: Peixe e marisco.

Bueu: Peixe e marisco.

Cambados: Peixe e marisco. Vieiras

Campo Lameiro: Carnes: cocido no inverno, caza en tempada.

Cangas: Peixe e marisco.

Cañiza (A): Cocido durante a tempada de outono-inverno. Xamón

Cerdedo: Galiña ao sal, xabaril, vincha

Cotobade: Cocido durante a tempada de outono-inverno. Xabaril en época de caza

Forcarei: Richada (carne de tenreira loura galega cortada en dados e frita, acompañada de pataca cocida), croca á grella, galiña trufada.

Grove (O): Peixe e marisco.

Garda (A): Lagosta

Illa de Arousa (A): Peixe, marisco, polbo.

Lalín: Carne de tenreira loura galega á brasa, cocido no inverno.

Lama (A): Carnes, codillo

Marín: Peixe e marisco.

Moaña: Peixe e marisco.

Neves (As): Lamprea de xaneiro a maio.

Nigrán: Peixe e marisco.

Oia: Peixe e marisco.

Poio: Peixe e marisco.

Ponte Caldelas: Na primavera, troita. Caza en outubro a decembro. O resto do ano, carnes de tenreira loura galega

Pontecesures: Lamprea de xaneiro a xuño

Pontevedra: Peixe, marisco, carnes, polbo, tapeo.

Redondela: Choco en época

Rodeiro: Carne de tenreira loura galega á brasa, cocido no inverno.

Sanxenxo: Peixe e marisco. En Portonovo, raia, ademais doutro peixe e marisco.

Silleda: Carne de tenreira loura galega á brasa

Soutomaior: Peixe e marisco en Arcade.

Vila de Cruces: Galo de curral, carnes de tenreira galega á brasa.

Vilagarcía de Arousa: Peixe e marisco.

Vilanova de Arousa: Peixe e marisco.